icon Tot ce trebuie sa sti despre camere de supraveghere:securizare eficienta locuinta

Tot ce trebuie sa sti despre camere de supraveghere:securizare eficienta locuinta

Camere de supraveghere contribuie în mod direct la descurajarea tentativelor de intruziune, ceea ce le transformă într-un echipament de nelipsit din securizarea propriei locuințe.

Pe lângă o metodă facilă de a-ți monitoriza 24/7 locuința, sediul afacerii sau orice altă locație importantă, camerele de supraveghere smart sunt un dispozitiv de protecție împotriva furturilor. Le poți monta atât în afara locuinței, cât și în interiorul său și le poți verifica de pe telefonul mobil, indiferent de locația în care te afli. Astfel, nu doar că vei putea urmări imagini în timp real, ci vei avea un grad în plus de siguranță și încredere, știind că senzorii de mișcare profesionali și sirenele pot detecta și semnala o încercare de intruziune. 

Din fericire, poți alege camerele de supraveghere special gândite pentru nevoile tale, mai ales că ai o varietate de opțiuni. De la cameră de supraveghere mică, ideală pentru apartament, ce au obturator motorizat care îți protejează intimitatea, până la camere de exterior pentru case, cu sirenă încorporată, vei găsi soluția optimă de supraveghere pentru tine și cei dragi. 
Dacă vrei să îmbini funcționalitatea unor camere de supraveghere smart cu un plus de stil și siguranță, atunci partenerii ELEQTRO îți pot oferi o gamă variată de camere de supraveghere inteligente, dar și alte soluții pentru securitatea casei. Alarmele antifurt, dar și sisteme complete de securitate pot fi instalate simultan sau integrate treptat de către experții Somfy, pe măsură ce îți transformi casa într-una inteligentă și eficientă din toate punctele de vedere. 

De ce ai nevoie de camere de supraveghere inteligente?

Motivele pentru care alegi să optezi pentru o cameră de supraveghere inteligentă sunt variate și particulare, de la caz la caz. De exemplu, cel mai întâlnit motiv este securitatea, fie că vorbim de propria locuință, de un sediu unde desfășori diverse activități sau de un teren privat. Chiar dacă senzorii pot detecta mișcarea, anunțând când ferestrele sau ușile au fost deschise sau închise, fără o cameră video nu poți vedea ce se întâmplă cu adevărat în locul respectiv. 

Astfel, camerele îți oferă certitudinea în cazul musafirilor nepoftiți , imaginile vorbind de la sine, în comparație cu senzorii. Pe lângă un plus de securitate, camerele de supraveghere pot fi utilizate și în alte scopuri, cum ar fi supravegherea copiilor, mai ales dacă sunt mici și rămân frecvent singuri acasă. 

Camere de supraveghere de interior

Datorită noilor tehnologii apărute, camerele de supraveghere wireless, cunoscute și sub denumirea de camere Wi-Fi sau IP, se conectează la o rețea de Wi-Fi și stochează imaginile într-un cloud. Practice și ușor de instalat, camerele inteligente nu au nevoie de un cablu pentru a transmite imaginile în timp real, însă au nevoie de o sursă de alimentare. 

Ceea ce face aceste echipamente să poarte denumirea de smart, sunt caracteristicile lor suplimentare, ce oferă un grad de securitate avansat. De exemplu, camera Netatmo Welcome, pe lângă rezoluția Full HD, vizibilitate pe timp de noapte și microfon, au încorporat un detector de mișcare, recunoastere faciala. Astfel, dacă senzorul de mișcare detectează o activitate suspectă în locuința ta, în doar câteva minute vei primi o notificare sub formă de video.
Camere de supraveghere de interior Netatmo Welcome

Camere de supraveghere de exterior 

camerele de supraveghere de exterior vin în plus cu o dimensiune mai generoasă și o rezistență crescută la intemperii, precum ploaie, praf, căldură. În mod ideal, instalarea camerelor de supraveghere exterioare se realizează pe un perete sau pe o structură folosind o placă de montare, astfel încât acestea să fie stabile, în condiții de vânt puternic sau furtună. 

Camerele smart de exterior sunt gândite pentru a surprinde o suprafață cât mai mare, astfel au un unghi de vizualizare de minim 130°, dar și difuzor și microfoane incorporate. Pe lângă aceste caracteristici, au fost gândite și pentru a oferi un grad ridicat de protecție, astfel în caz de intruziune, ai posibilitatea de a declanșa sirena de 110 dB, ce este deja încorporată în cameră. Nu doar că va speria intrusul, ci va alerta și alte persoane din vecinătate. 
 

Caracteristicile camerelor de supraveghere: ce să ai în vedere

Iată care sunt caracteristicile cheie ale camerelor de supraveghere după care să te ghidezi atunci când achiziționezi una:

  • Rezoluție - Majoritatea camerelor din prezent au o rezoluție HD (1080p sau 2 megapixeli), însă există și camere performante cu rezoluții super HD (1440p/4 megapixeli sau 2K) sau ultra HD (8 megapixeli sau 4K). Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât imaginile și detaliile sunt mult mai clare. În general, o cameră HD este suficientă pentru a surprinde imagini standard, însă pentru un plus de precizie sau dacă vrei să folosești opțiunea zoom pentru a repara figurile oamenilor sau alte detalii, atunci alege o cameră ultra HD.
  • Vedere nocturnă - Această caracteristică este esențială pentru camerele exterioare. Pe timpul nopții, camerele nu văd la fel de departe, de aceea este important să aibă caracteristici avansate de vedere nocturnă. În prezent există camere performante, care focalizează până la 8 metri cu ajutorul unui infraroșu mecanic. În plus, poți opta pentru o cameră vedere nocturnă color, pentru un plus de precizie și siguranță.
  • Opțiuni audio - Camerele de ultimă generație au încorporate sisteme audio bidirecționale, ce permit identificare sunetelor sau a unor conversații din zona supravegheată. Astfel, pe lângă siguranță suplimentară, poți comunica direct cu persoana din camera respectivă. 
  • Modalitatea de stocare - Majoritatea camerelor din prezent stochează videourile pe un cloud (un server la distanță ce este conectat la camera ta prin internet). În rândul camerelor clasice, cu fir, stocarea se face pe un dispozitiv central de înregistrare, fără a fi nevoie să plătești o taxă lunară pentru stocare, așa cum este în cazul cloud. 
  • Unghi de vizualizare - O cameră modernă are un unghi de vizualizare cuprins între 130 și 180 de grade. Cu cât unghiul este mai generos, cu atât camera va acoperi o suprafață mai mare din proprietate, însă depinde de dimensiunea camerei sau a locului vizat pentru supraveghere. 
  • Caracteristici de confidențialitate - Camerele smart pot avea diferite opțiuni de obturare a imaginilor când te afli în locuință. Alege o cameră ce-ți permite întreruperea automată a filmărilor când te afli acasă, dar care pornește automat atunci când părăsești locuința. Astfel intimitatea ta va fi protejată, iar casa va fi bine securizată.
  • Alerte pe telefonul mobil - O cameră performantă ar trebui să aibă un sistem automat de notificare pe telefonul mobil. În cazul unor mișcări suspecte în incinta locațiilor supravegheate, acestea îți trimit o notificare directă pe telefonul mobil sub forma unei înregistrări video de câteva secunde. 
 

 

Suport clienti 08.00-18.00

+40721851381 contact@eleqtro.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!