Cum sa alegi cel mai bun umidificator de aer

Cum sa alegi cel mai bun umidificator de aer

Nu îți va fi greu să găsești nenumărate oferte pe piață la astfel de umidificatoare. Însă tocmai aceasta ofertă diversificată îți va face decizia mai dificilă.

Trecând peste partea de aspect, diferențele dintre umidificatoare sunt destul de subtile, ceea face dificilă depistarea unui umidificator de aer ideal pentru locuința ta.

Pentru a face cea mai buna alegere este necesar să cunoști câteva lucruri de bază despre aceste aparate. Cum funcționează de fapt?

Care este tipul de umidificator care ți se potrivește cel mai bine? Ce funcții trebuie să aibă pentru a-și justifica prețul mai ridicat?

Tipul de umidificator

În funcție de modul de acțiune există 4 tipuri de umidificatoare de aer: cu jet de apă rece sau cald, cu ultrasunete sau cu ionizator. Vom aminti pe scurt câteva detalii despre fiecare.

 • Umidificator cu aer rece

Are avantajul de a elimina riscul de arsuri prezent în cazul unui umidificator cu aer cald. Se cunosc două tipuri de funcționare, fie prin pulverizarea unui jet de apă fin, fie prin folosirea unui ventilator pentru crearea unui curent ce trece peste un recipient cu apă.

Ambele metode sunt la fel de eficiente.  De asemenea, acest tip de umidificator poate fi folosit indiferent de anotimp fără a influența în vreun fel temperatura încăperii.

Cu toate acestea, umidificatorul cu aer rece are un dezavantaj destul de mare. Deoarece nu fierbe apa, bacteriile nu sunt eliminate corespunzător și există riscul ca acestea să fie răspândite în încăpere.
 

 • Umidificatorul cu aer cald

Umidificatorul cu aer cald funcționează prin propulsarea unui jet de abur cald în încăpere, echilibrând astfel nivelul de umiditate din aer. Principalul avantaj, pe lângă efectul evident de umidificare, este faptul că aburul emis este complet sterilizat.

Asta deoarece aparatul va fierbe apa, omorând toate bacteriile, înainte de a elibera aburul. Un alt avantaj este faptul că ajuta la prevenirea răcelilor de sezon, în special în cazul celor mici.

Dezavantajul apare tocmai din cauza temperaturii aburului. Acest tip de umidificator are capacitatea de a încălzi aerul din încăperi cu până la 2 grade Celsius, de aceea nu este recomandată utilizarea lui pe timp de vară.

Deși poate fi folosit cu succes pe timp de iarnă sau în momentele în care temperaturile din casă sunt mai scăzute, trebuie să ai în vedere faptul că jetul de abur eliberat va fi totuși foarte fierbinte.

Acest lucru îți va condiționa alegerea locului în care vei amplasa umidificatorul. Copii curioși nu trebuie să aibă sub nici o formă acces la acest umidificator pentru că le poate provoca arsuri destul de urâte.

 • Umidificator cu ultrasunete

Deși mai costisitor, umidificatorul cu ultrasunete este poate cel mai bun umidificator de aer. Este un produs mai nou pe piață și este cunoscut pentru performanțele sale remarcabile.

Funcționează datorită ultrasunetelor care provoacă vibrații rapide ce dispersează particule fine de apă în aer. Comparativ cu un umidificator tradițional, acesta are avantajul de a nu emite un sunet deranjant, ceea ce contribuie considerabil la confortul și atmosfera plăcută din casă.

Este o variantă care poate funcționa fie cu particule de apă caldă, fie cu particule de apă rece.

Cele mai performante modele vor funcționa în ambele moduri, permițându-ți să alegi temperatura particulelor evaporate în funcție de anotimp sau preferințele tale. Cu excepția costului de achiziție care poate fi mai ridicat, acest tip de umidificator nu prezintă alte dezavantaje.

 

 • client

  Emilia Somu

  quot O experienta placuta am fost indrumata si mi s- a explicat totul despre produs si am fost ajutata si la instalare . Multumesc si cu siguranta voi mai cumpara ,recomand cu drag !!
 • client

  Adrian Nita

  quot Ma declar extrem de multumit de la site care permite comandarea foarte usoara a produselor , la interactiune care este foarte ok si pana la livrare care este rapida. Si preturile sunt foarte ok si daca comanzi mai mult primesti reduceri , cadouri.
 • P I

  Petcu Ion

  quot Usor de cumparat de pe site merge si fara cont lucru care mi-a placut ,multe metode de plata si chiar si plata in rate ,preturi foarte ok .
 • client

  George Pavel

  quot Boxele lor sunt chiar smart mi-am luat doua care au si lampa smart incoporata si radio. Produsele exact ca in descriere ,livrarea rapida daca este pe stoc magazin produsul. 

Suport clienti 08.00-18.00

+40721851381 contact@eleqtro.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!