5 moduri de a reduce consumul de energie

5 moduri de a reduce consumul de energie
Sunteți în căutarea unor modalități de a economisi bani și energie? Doriți să contribuiți la protejarea mediului înconjurător? Reducerea consumului de energie este o modalitate excelentă de a atinge ambele obiective! Cu doar câteva schimbări simple, puteți începe să vedeți economiile și să ajutați planeta în același timp. Iată 10 moduri simple de a reduce consumul de energie și de a economisi bani. De la trecerea la becuri cu LED până la deconectarea dispozitivelor atunci când nu sunt folosite, există o mulțime de modalități de a face o diferență. Urmând aceste sfaturi, vă puteți reduce facturile de energie și puteți ajuta mediul înconjurător. Așa că haideți să începem și să avem un impact mare!

1.Treceti la becuri cu led 

Becurile cu LED sunt una dintre cele mai evidente modalități de a reduce consumul de energie. LED-urile sunt mai eficiente, durează mai mult și folosesc mai puțină energie decât becurile tradiționale. Există mai multe tipuri de becuri LED disponibile, dar cele mai populare sunt cele care sunt folosite în corpurile de iluminat “inteligente“. Acestea vin cu aplicații care vă permit să creați diferite moduri, să schimbați culoarea și luminozitatea și, de asemenea, să se schimbe în funcție de răsăritul și apusul soarelui. Acest lucru înseamnă că puteți controla luminile pentru ca acestea să scadă atunci când dormiți și să crească atunci când sunteți plecat din casă. Nu numai că trecerea la LED-uri vă va reduce facturile de energie, dar va ajuta și mediul înconjurător: Becurile cu LED utilizează cu până la 90% mai puțină energie decât becurile tradiționale, astfel încât veți reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

2.Instalarea unui termostat reglabil

Să lași temperatura casei tale să controleze consumul de energie este o modalitate excelentă de a economisi energie și bani. Termostatele programabile au fost realizate pentru a vă ajuta să reduceți consumul de energie. Aceste dispozitive inteligente pot fi programate la temperatura pe care o doriți și vă vor menține apoi casa la acea temperatură. Acest lucru poate fi deosebit de util vara, când vă coaceți în căldură. Pe lângă faptul că economisiți o tonă de energie și bani, acest lucru va contribui, de asemenea, la menținerea casei dvs. mai sigure, asigurându-vă că temperatura nu crește la niveluri nesigure.

3.Scoateti din priza sau instalati prize smart

Scoaterea din priză a dispozitivelor atunci când nu le folosiți vă va economisi o tonă de energie. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți o mulțime de dispozitive electronice în casa dvs. Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului, aparatele electronice reprezintă aproximativ 11% din consumul de energie și 15% din totalul deșeurilor menajere. Așadar, încercați să vă deconectați sau să vă opriți dispozitivele atunci când nu le folosiți.O alta solutie premium ,este instalarea de prize inteligente care pot fi usor oprite de la distanta atunci cand nu sunteti acasa.

4.Folosirea aparatelor eficiente energetic

Deși aerul condiționat poate fi important în timpul verii, acesta este de fapt una dintre cele mai scumpe modalități de a vă răci casa. În loc să folosiți aerul condiționat, care poate costa cateva sute de lei în fiecare lună, încercați să folosiți ventilatoare. Puteți cumpăra unele ieftine, care costă mai puțin de 200 lei și le puteți folosi pentru a vă menține casa mai răcoroasă vara.

5.Izolati casa

Izolarea acoperișului, a pereților și a ferestrelor vă poate ajuta să economisiți energie. Acest lucru se poate face prin achiziționarea unei izolații de înaltă eficiență sau prin instalarea de izolație prin pulverizare. Ambele tipuri de izolație sunt foarte eficiente și eficace în reducerea consumului de energie. Izolarea casei dvs. poate reduce, de asemenea, costurile de încălzire și răcire, menținând casa la o temperatură confortabilă.
 

 

Suport clienti 08.00-18.00

+40721851381 contact@eleqtro.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!